NÄRINGSLIVSGALA 2023


MiH Guld

Årets Näringslivsgala 2023

MiH Guld – Helsingborgsregionens
guldkantade näringslivsgala!

Hjärtligt välkomna att hylla Nordvästra Skånes näringsliv med en storslagen kväll den 26 oktober. Under festliga former på vackra Clarion Hotel & Congress Sea U presenteras vinnarna av Årets Företag, Årets Personlighet, Årets Start-up, Årets Nytänkare, Årets Marknadsförare samt Årets Hjärta. Det är också premiär för priset Årets Studentuppsats som utses i samarbete med Campus Helsingborg.

MiH Guld arrangeras av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen. 

Detta är kvällen ni inte vill missa! Det blir en fartfylld kväll mycket glans, god mat, musik och underhållning i världsklass och självklart en guldkantad prisutdelning!
Kvällen börjar med god tid för mingel och bubbel medan du lyssnar på jazzband och knyter nya kontakter. Därefter avnjuter vi en fin 3-rätters middag i stora kongressalen med god dryck därtill. Så damma av din festblåsa och kostym, eller varför inte din smoking, och samla vänner, personal, kunder eller en hjärtevän och kom och fira med oss!

Vi ses!!

Huvudsponsor:  

Årets Företag

Presenteras av

För att uppmärksamma och synliggöra våra framgångsrika företag/företagare som genom sitt engagemang skapat samarbeten och utveckling i vår gemensamma region. Nedanstående kriterier är vägledande.
• Driver sin verksamhet långsiktigt och hållbart avseende såväl lönsamhet, mångfald,
miljö och etik.
• Genomsyras av nytänkande och kreativitet.
• Är en god ambassadör och har en stark anknytning till regionen.

SWEP

Vad som började med tre entreprenörer i ett garage i Häljarp 1983 är idag ett internationellt företag med nära 1200 medarbetare över hela världen. SWEP tillverkar lödda plattvärmeväxlare som är en nyckelkomponent i värme- och kylsystem, samt många andra industriella applikationer. Ledstjärnan är att skapa mer av mindre, vilket för SWEP’s produkter innebär en ständig effektivisering och utveckling för att stödja en minskad energi- och materialanvändning – och en hållbar framtid.
SWEP ägs sedan 1994 av amerikanska Dover Corporation.

Läs mer

MilDef

MilDef är ett Helsingborgsbaserat försvarsteknikföretag, grundat 1997.
Företaget befinner sig just nu i ett försvarspolitiskt epicentrum. Baserat på högteknologisk ingenjörskonst är MilDef en viktig del i moderniseringen och digitaliseringen av försvarsmakter i Norden och NATO. Med egen utveckling och produktion av datorer, bildskärmar, servrar, mm som tål  extrema kvalitetskrav för den moderna försvarsarenan är MilDef idag leverantör till kunder, partnerföretag och stater inom Norden och NATO som nu rustar upp försvarsförmågorna.

Läs mer

Lindab

Lindab grundades 1959 och har sedan dess sina rötter i Grevie på Bjärehalvön. Lindab är ett ventilationsbolag med lösningar för energieffektiv ventilation och ett hälsosamt inomhusklimat. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, montagevänlighet och hållbarhet. I norra Europa har Lindab även ett omfattande erbjudande av tak, fasader och takavvattning.
Lindab är noterade på Stockholmsbörsen och har en spridd ägarkrets.

Läs mer

KB Components

KB Components är ett globalt växande högteknologiskt företag med en omsättning på ca 2 100 MSEK och med en vision att vara världsledande avseende tekniskt avancerade polymera produkter. Företagets tre övergripande målsättningar är tillväxt, lönsamhet och trivsel, och företaget strävar efter att bli ett av världens bästa plastföretag. Huvudsakliga kundsegment finns inom fordonsindustri, möbelindustri och belysningsteknik. Utveckling, produktion och försäljning sker på 9 olika anläggningar i Sverige och internationellt.
Ägare till KB Components är BrA Invest, ett familjeföretag med huvudkontor i Åstorp. BrA Invest har förutom KB Components i Örkelljunga starka intressen i BAB bygg och Dogman, båda med huvudkontor i Åstorp.

Läs mer

Röstningen är nu avslutad.

Med vänlig hälsning/mih

Årets Nytänkare

Presenteras av mplusm

Har på ett exceptionellt sätt visat på nytänkande, kreativitet och entreprenörskap samt förmåga att se nya lösningar. Nedan kriterier är avgörande: Har med hög energi och kraft övertygat och drivit förnyelse och nytänk och förmåga att ställa om. Har påvisat mod och kraft och driv att finna nya och hållbara vägar i en exceptionellt utmanande tid.

Sportscom.live

Företaget Sportscom.live erbjuder via en app och ett månadsabonnemang direktsänd sportkommentering på samtliga matcher från Premier League, SHL och Allsvenskan. Alla matcher refereras av erfarna och välkända kommentatorer.

Läs mer

Nadio Scandinavia AB

Företaget Nadio Scandinavia AB arbetar sedan år 2008 med digitala tjänster och lösningar inom vård, omsorg och förebyggande hälsa. Utifrån individers behov av stöd utvecklar företaget digitala verktyg i samverkan med patient, anhörig och medarbetare inom offentlig sektor. Företaget har under de senaste åren lanserat värdefulla digitala plattformar som ”En bra plats”, ”Demenslotsen” och ”Alzheimersguiden”. För sitt arbete med att öka kunskap och minska stigma på området fick företaget 2023 utmärkelsen Årets Eldsjäl av stiftelsen Alzheimer Life. 

Läs mer

Klang.ai

Klang. ai är en verksamhet som hjälper organisationer med känslig information att transkribera och undertexta ljud och video. Med kombinationen av senaste AI-tekniken, branschanpassning och enkla verktyg för användaren erbjuds man leverans med hög kvalitet på bråkdelen av tiden.

Läs mer

Quickbutik

Quickbutik är e-handelsplattformen som erbjuder en komplett lösning för att starta och driva en webbutik. Quickbutik är just nu en av Nordens snabbast växande e-handelsplattform med över 4000 svenska webbutiker sedan 2016. 
Quickbutik har en stadig mission om att hjälpa entreprenörer att snabbt starta, lyfta och lyckas med sin idé. 

Läs mer

Röstningen är nu avslutad.

Med vänlig hälsning/mih

Årets Startup

Presenteras av Wihlborgs

Priset går till en entreprenör eller ett företag som tagit en ny idé eller nytt koncept genom
affärsplan, process och utveckling till en färdig produkt eller tjänst. Man har vågat testa nya
banor, erbjuder en unik produkt eller tjänst och är troligtvis relativt nystartade i sitt
företagande. Affärsidén är skalbar och kan utvecklas snarare än att ha en fast modell från
början och företagsidén kan på något sätt kan förändra marknaden inom sin bransch och på
sikt skapa lönsamma och livskraftiga bolag även internationellt.
Årets Startup kan finnas inom alla typer av branscher.

Nothing Fishy

Nothing Fishy startades 2021 och erbjuder vetebaserade veganska produkter med samma utseende, smak, doft och konsistens som riktig fisk. Förutom att de är klimatsmarta och miljövänliga har de även ett högre innehåll av Omega-3, vitaminer och mineraler än de panerade fiskprodukter som finns på marknaden idag.

Läs mer

Della8

Della8 skapar samägande och är en helhetslösning för att dela större objekt, såsom husbilar, båtar och fritidshus. Tillsammans med samarbetspartners erbjuder Della8 bland annat en marknadsplats för personer som vill samäga dessa objekt och ett digitalt verktyg för att hantera sitt samägarskap. Allt för att få full kontroll och för att skapa ett tryggt och krångelfritt samägande. Della8 gör det möjligt att hälsa fler välkomna hem till sitt andra hem.

Läs mer

LaddaTillsammans

Företagets huvudfokus är att erbjuda heltäckande laddlösningar för föreningar och företag i hela Sverige. Visionen är att göra resandet bekymmersfritt för alla. Företaget har etablerat en närvaro i alla Sveriges storstadsregioner och har ett starkt partnerskap med elektriker över hela landet.

Läs mer

Prac

Prac är svenska styling- och hygienprodukter för hår och kropp för medvetna män. På hyllorna för hår – och kroppsvård för män har samma varumärken dominerat kategorin sedan 80-talet, denna lucka vill Prac fylla och erbjuder produkter av hög kvalité och långt ifrån de gamla traditionella herrdofterna.

Läs mer

Röstningen är nu avslutad.

Med vänlig hälsning/mih

Årets Personlighet

Presenteras av Skillway

Priset tilldelas den person som under året har skapat positiv uppmärksamhet vilket inneburit skillnad för regionens utveckling.
• Vi söker egenskaper som skicklighet, kreativitet, framåtanda och driftighet.
• Kandidaterna kan finnas inom forskning, samhällsbyggnad, värdeskapande opinionsbildning, artisteri eller sport.

Sophia Järnåsen

Sophia Järnåsen är grundare av Wiselink, ett nätverk som skapar utmanande möten vilka förändrar företagsledares perspektiv och ledarskap. Genom att tillföra ny kunskap och slussa in deltagarna i spännande samtalsforum utmanas invanda tankebanor. I dag är tid och uppmärksamhet en hårdvaluta och det är av yttersta vikt för alla företagsledningar att hålla blicken på rätt sak vid rätt tillfälle. Teknisk utveckling förändrar spelregler och maktstrukturer i rasande takt vilket skapar ett behov av kontinuerlig omvärldsbevakning. Allt som diskuteras i Wiselinks forum är av högsta relevans för alla exekutiva chefer. 

 

Läs mer

Ola Thufvesson

Ola Thufvesson är universitetslektor, lärare och forskare på Lunds universitet, med bas på Campus Helsingborg. Hans områden är inom områden som platsutveckling, kreativa miljöer, nobelpristagare, attraktiva miljöer, stadsmiljöer, detaljhandel, stadskärnor och stadsbyggnadshistoria.

 

Läs mer

Eva Rydberg

Komikern och skådespelaren Eva Rydberg har varit verksam på vackra Fredriksdals Teatern sedan 1994 som hon tog över efter Nils Poppe. Eva Rydberg har en lång och gedigen karriär inom musik, teater och dans och har underhållit generationer av människor genom åren. Vi har kunnat se henne i uppsättningar såsom West Side Story, Funny Girl, Annie, Pippi Långstrump men även som melodifestivalartist. Eva har vunnit priset “Guldmasken” åtaliga gånger för sin skådespelarprestation.

Fotograf: Mikael Lindell Bohlin

Läs mer

Victor Dahl

Victor Dahl är VD för Kullabergs Vingård som är beläget ute på Kullahalvön. Kullabergs Vingård har de senaste åren haft en framgångsrik utveckling och blivit kända för sina högkvalitativa viner och för sittimponerande vineri. De har vunnit flera priser och utmärkelser i olika tunga internationella vintävlingar samt har etablerat sig som en betydande aktör inom en växande vinindustri. Som första svenska vingård har de tilldelats en stjärna i AWC, världens största och mest prestigefulla vinbedömning. Kullabergs Vingård erhöll nyligen diplom av Kungliga Gastronomiska Akademin för sin satsning som Sveriges mest ambitiösa vingård.

Läs mer

Röstningen är nu avslutad.

Med vänlig hälsning/mih

Årets Marknadsförare

Presenteras av Greenfood

 

 

Priset tilldelas den aktör som stått för något extraordinärt inom marknadsföring, kommunikation eller reklam. Det kan handla om ett helt nytt sätt att kommunicera, en kampanj med hög effekt, en unik och kreativ idé eller enträget insiktsbaserat och långsiktigt arbete som gett resultat.

Nedan kriterier är vägledande:
• Uppnått goda resultat i förhållande till gjord investering
• Visat på bredden inom marknadsföring och kommunikation
• Inspirerat andra till bättre marknadsföring genom att visa kunskap, mod och kreativitet i er kommunikations

ForSea

ForSea driver färjelinjen mellan Helsingborg och Helsingör. Genom hållbara transporter med täta turer och punktliga avgångar i alla väder trafikerar färjorna Öresund så att människor kan mötas och regionen utvecklas.

Läs mer

Resurs Bank

Resurs Bank är en nordisk bank med huvudkontor i Helsingborg, som fokuserar på att skapa balans i människors vardagsekonomi genom lån, sparande och betalningar för butik och e-handel. Med över 6 miljoner privatkunder och 645 anställda i Norden är de en ledande bank. De hjälper även företag att växa genom flexibla finansierings- och betallösningar. Resurs Bank strävar efter att utveckla tjänster och lösningar som tilltalar framtidens kund, med fokus på företagsfinansiering och e-handel.

Läs mer

Nordea Open

Tennisevenemanget Nordea Open i Båstad är ett av Sveriges äldsta och mest välbesökta idrottsevenemang, med tennis på högsta nivå för både damer och herrar. Sedan starten 1948 har tävlingen vuxit och blivit en av de mest populära grustävlingarna på touren. 2023 firade tennistävlingen 75 år.

Fotograf: Johan Lilja

Läs mer

Peab

I mer än sextio år har Peab bidragit till samhällsbygget. Det som 1959 började på Bjärehalvön med två unga bröder, Mats och Erik Paulsson, och en traktor är idag Sveriges största, och ett av nordens ledande, bygg- och anläggningsföretag.

Läs mer

Röstningen är nu avslutad.

Med vänlig hälsning/mih

Årets Hjärta

Presenteras av Helsingborgs Stad

För att uppmärksamma och synliggöra en person eller organisation som på ett exceptionellt
sätt visat på empati och förmåga att sätta sig in i andra personers situation för att nå ett utsatt och högre mål. Nedan kriterier är avgörande. Har överträffat i förmågan att vara lyhörd och förstå andras situation och behov. Personen/organisationen kan t.ex. ha gjort en stor insats för sin personal eller sina kunder under detta gångna, och på många sätt, speciella år.

Jonnie Nilsson - Ensamma vänner

Han vet hur det känns när ensamheten äter på en. Jonnie Nilsson blev mobbad i skolan och i tonåren gick båda hans föräldrar bort. Sorgen och ensamheten dövades av alkoholen och Jonnie blev snabbt beroende. Efter tio år tog han sig ur beroendet men att ta sig ut i samhället och bryta isoleringen var svårt. 2013 startade han en Facebookgrupp för andra i samma situation. Idag har gruppen Ensamma vänner över 14 000 medlemmar från hela Norden.

Läs mer

Cityidrott i Landskrona

Cityidrott i Landskrona har som mål att få skånska barn och ungdomar i rörelse och samtidigt lära dem att respektera sig själva och andra. Det har de verkligen lyckats med. Sedan starten 2010 har tiotusentals barn och unga i Landskrona och resten av Skåne, i åldrarna 6–12 år, fått prova på en mängd olika idrotter och aktiviteter för endast 50 kr i medlemskap per läsår. Allt med syfte att skapa en meningsfull fritid för barn och unga.

Fotograf: Oskar Fäldt

Läs mer

Kenneth Storvik / Fotbollsstiftelsen och Gatulaget

Med hjälp av fotbollen erbjuder de människor med missbruksproblematik och psykisk ohälsa en trygg arena och ett sammanhang. Ambitionen är att öka deltagarnas självkänsla och förbättra deras vardag. Bakom det för Sverige unika projektet Gatulaget står grundaren och före detta HIF-stjärnan Kenneth Storvik. Satsningen såg dagens ljus februari 2022.

Läs mer

Elins vänner

När familjen Henningsson 2018 fick mardrömsbeskedet att tvååriga dottern Elin drabbats av leukemi föll tillvaron samman. Där och då inleddes en omtumlande och känslosam resa för hela familjen. Behandlingarna var tuffa men Elin tog sig igenom och är idag behandlingsfri sedan drygt två år. Beskedet att ditt barn har drabbats av en allvarlig sjukdom är något av det värsta du som förälder kan få. Känslan av maktlöshet kan vara överväldigande. För föräldrarna Charlotte och Helén Henningsson var vårdens varma och professionella bemötande avgörande för att orka. Så också olika insatser och stöd från Barncancerfonden. 

Läs mer

Röstningen är nu avslutad.

Med vänlig hälsning/mih

GALAMIDDAG
Passa på att anmäla dig till galamiddagen. Platserna är begränsade och det är först till kvarn som gäller.

Övriga partners MiH och MiH-Guld

Håll dig uppdaterad

Kontakt

Adress:
Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen
Box 1336
251 13 Helsingborg

E-post: info@mih.m.se

Org.nr: 843002-3559

MiH Online

Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen Copyright © 2023