Konsert på Mellomgårdens café, gårdsbutik & crêperie

Matservering fr kl. 17.30. Konsertstart kl. 19.00.
Obs! Begränsat antal platser. Förboka senast 8 maj på 073-670 09 67.

Om konserten:

Bandet M.W. består av Mattias Åström och Adam Warnskog, startade sin musikaliska resa 2021. Genom att vinna ”P4 Nästa” – som är Sveriges största musiktävling på radion, har dom gjort ett avtryck i musiksverige. Deras vinnarlåt ”Feels”, var en av de mest spelade radiolåtarna i Sverige 2021. Medryckande och melodiska låtar är deras signum.
Nu får du chansen att se och höra dem live ackompanjerade av musiker i världsklass. Det kommer att bjudas på eget material och medryckande covers.

Våra event

1. Samlingsutställning: Garnisonsmuseet i Axvall

Innan du beger dig ut i Vallebygden besök samlingsutställningen där alla deltagare i Vallehelgen finns representerade. Passa även på att besöka de övriga utställningarna i museet (se information nedan). Plats: Garnisonsmuseet, Axvall. Kontakt: 0511-41 42 82.

2. Garnisonsmuseet i Axvall

Garnisonsmuseet ligger vid Axevalla hed och här får du uppleva en spännande, mångsidig och drygt 400-årig militärhistoria med en stark anknytning till platsen. Fokus ligger på Västgöta och Skaraborgs regementen samt Trängtrupperna med betoning på Göta Trängregemente. På museet finns även separata utställningar om bland annat militärflyget på Axvall, hästen i Försvaret och regementsmusik. Under helgen kan du med sakkunnig hjälp även söka dina rötter bland 500.000 indelta soldater från hela Sverige. Peder Borg visar upp ett urval av sina vackra alster med naturmotiv. Axevalla Skyttegille erbjuder simulatorskytte under hela helgen. Fika, korv med bröd.
Plats: Garnisonsmuseet, Axvall. Kontakt: 0511-41 42 82.

3. Axevalla Folkhögskola

Modevisning och Rundvandringar på skolområdet. Nästa år fyller Axevalla folkhögskola 150 år. Det firar vi genom att fortsätta det arbete som folkbildningen alltid har gjort, nämligen att stärka demokratin, bidra till att göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation, verka för att utjämna bildnings- och utbildningsklyftorna och att bredda intresset för kulturlivet. På Axevalla Folkhögskola erbjuder vi en rad olika spännande kurser och utbildningar. Här finns möjlighet att studera olika inriktningar på allmän kurs såsom till exempel dataspelsutveckling, sociologi/psykologi och svenska som andraspråk. Allmän kurs öppnar många möjligheter till vidare studier och arbete. Vill du arbeta med människor finns en 2 årig yrkesutbildning till socialpedagog. För dig som gillar design finns den ettåriga utbildningen modedesign. Vi erbjuder också korta kurser och konferensverksamhet!
Hjärtligt välkomna på en rundvandring i vår fina park och alla våra spännande hus. Missa inte vår modedesignutbildnings årliga modevisning lördagen den 13/5 kl. 13.30 inträde 50 kr inkl. kaffe. Ni hittar representanter från skolan på Garnisonsmuseet Hemsida: www.axevalla.fhsk.se
E-post Info@axevalla.fhsk.se
Telefon: 0511-26970
Följ oss på Instagram @axevalla_folkhogskola

4. Mellomgårdens café, gårdsbutik & crêperie

Stor uteservering och konsthall. Njut av konst och god fika på generösa ytor. Konstutställning med Pia Bengtsson. Prova våra fantastiska galetter gjorda på bovete. Ljuvligt goda från vårt egna creperie. Naturligt glutenfria. Fullständiga rättigheter.

5. Ateljé Grodan

Konst av Lena Holgersson. Plats: Bjällum. Tel 070-61 587 31.
Www.instagram.com/atelje_grodan
Tel. 0706 158731

6. Himmelskällans veranda i Norra Lundby

Unna dig en mysig stund med gott hembakat på Himmelskällans vackra veranda. Bildterapeuten Agnes Nelson ställer ut sina djungelbilder. De är glada men samtidigt sorgliga. Var ska de bo? Bilderna är gjorda i grafik och handkolorerade.Plats: Himmelskällan, Norra Lundby.
Plats: Himmelskällan, Norra Lundby.
Kontakt: 072-565 19 54, Hemsida: himmelskällan.se

7. Maria Biederbeck

Måleri. Plats: Varnhem Mossen. Kontakt: biederbeck.se eller Instagram: #mariabiederbeck

8. Varnhem

Klosterkyrkan, klostermuseet och Kata gård håller öppet kl 10-17 hela helgen. Passa gärna på att gå runt Klostersjön och fika på klosterkaféet eller ät en matbit på pizzerian.

9. Varnhem Eriksdal

Vårprimörer från Björkedalens odlingar. Keramik av Anna Wennerstrand. Honung och must från Bergsgården på Kinnekulle. Keramik, ljuslyktor och vaser av Eva Lefvander. LP och presentböcker, Håkan Wetterbro. Akvareller och vykort av Karin Welin. Loppis. Crépes och enklare fika. Musik med Alva Emanuelsson (lördag).
Plats: Axevallavägen 15. Kontakt: karin. welin@edu.skara.se
Facebook och Instagram: VarnhemEriksdal

10. Hembygdsföreningen Skarke-Varnhem

Öppet hus på Stenslund. Bakning av Stenslundsbrödet, fika mm.
Kontakt: 070-835 86 02.

11. Galleri Sagé

Se tillsammans med oss tillbaka på konstnärerna Gertrud Manz (olja, pastell och akvarell) och Sara Bender (kolteckningar) och deras liv och arbete. Obs! Öppet kl. 10.00-18.00 (lördag och söndag).
Plats: Ljungstorp
>Facebook: Galleri Sagé

12. Annette Magnusson

Öppen ateljé. Vävar, broderier mm.
Plats: Hagen, Ljungstorp, Varnhem.
Kontakt: 076-2149702

13. Kräpphult

Välkommen till familjen på Kräpphult. Vi gillar att skapa och återbruka. I lantlig idyll kan du ta en kopp kaffe med hembakat. Här finns unika egendesignade Barnkläder. Vackra handvävda trasmattor. Väskor och Necessärer av återbrukade Handarbeten och nytt material.
Plats: Kräpphult, Istrum.

14. Johan Carlberg

Öppen Ateljé. Akvarell och grafik. Skylt vid vägen.
Obs! Öppet kl 12-18. Plats: Fridhem Öglunda.
Kontakt: 073-026 34 74 eller oglundajohan@gmail.com

15. Varnhemsgruppen

Varnhemsgruppen som visar måleri, teckning och grafik m m i ”Kvarna” (Kvarna är belägen mitt i Jättadalen ca 200 m från kyrkans parkering). Skylt vid kyrkans parkering.
Kontakt: 073-026 34 74.

16. Galleri Murat

Konstnär Mercedes Murat öppnar upp sin unika ateljé och bjuder in till en exklusiv konstutställning med visning av hennes nya verk. Allt kring en magisk atmosfär och härlig feststämning. I ateljén finns också unika skulpturer, vackra tyger, inredning och haute couture smycken med Swarovski. Istrums Gård, Skara.
Tel: 070-4334777

17. Skogsmuseet på Remningstorp

Museet visar skogsbrukets utveckling från 1800-talets slut och framåt. Samlingarna innehåller ett stort antal föremål för skogsbruk och skoglig utbildning, bland annat ett hundratal motorsågar av olika ålder och modeller. En gårdssmedja och en hovslagarsmedja visas också. Öppet 14-15 maj kl 11-17. Entré: 20 kr. Fikaförsäljning.
Plats: Remningstorp.
Kontakt: 070-855 88 23.

18. Tetyana Lutsyk

Konstutställning: oljemålningar. Plats: Remningstorp, norra flygeln. Skylt vid vägen.
Kontakt: 070-657 87 99.

19. Sjöbacken gård, gårdsbutik och B&B

Butiken är öppen lördag och söndag kl 11-17. Lördag f m (kl 10-12) botanisk vandring med Peter Laudon som guide. Plats: Öglunda Sjöbacken, Axvall.
Kontakt: Kalle och Sofia 070-652 09 27.

20. Torans fårgård

Se nyfödda lamm skutta omkring i de vackra hagarna. Utställning och försäljning av främst lamm- och fårskinn. Vallning av får. Tinga gärna höstens köttlåda redan nu.
Tel 070-582 67 11.

21. Lycke Lamm gårdsbutik

Njut av våra nyfödda lammungar, den vackra naturen och gårdsbutikens utbud av både fint och gott med lammskinn, lammskinnsömnad, gårdens lammkött och honung samt andra vackra ting ur både egen och andras produktion.
Plats: Lycke, Lerdala.
Kontakt: 070-815 57 66 eller 076-272 06 82.

22. Gullakrokens Gårdsbutik - lamm och nötkött

I Gullakrokens hagar betar får och nötdjur och här finns en stor biologisk mångfald med orkidéer, slåttergubbe och kattfot. Gårdsbutik med lokalproducerade varor och gårdens eget kött samt vackra lammskinn.
Facebook: Gullakrokens lantbruk

23. Melldala Trädgård

Gunvor Ericsson och Katrin Anari visar konst i lusthuset.
Plats: Melldala. www.melldala.se

24. Konst på Karlsfors

En uttrycksfull, levande konstutställning. På gården finns även inredningsbutik, kafé, museum och ställplatser. Missa inte Silverfallet och dess vackra omgivningar. .
Kontakt: 070-445 17 21 , konstpakarlsfors.com

DETTA HÄNDER OCKSÅ UNDER HELGEN

Fredag 12 maj kl. 17:30-19:00
Valle vandring

Lördag 13 maj kl. 12.00
”På väg”
Jag är på väg. Med vinden i håret och hastande steg. Bort från det som tynger mig. På väg mot det som gör mitt hjärta lätt. Eller vill jag bara vara stilla. Känna gräset under min fot och regnet mot min panna. Ett program där Skara skolscens andratermins-elever blandar sång, lyrik och rörelse av bl. a. Eeva Kilpi, Olle Adolphsson, Barbro Hörberg, Benny Andersson.
Plats: Nya biblioteket, Skara. Fri entré.

Lördag 13 maj kl. 10.00-16.00
Öppet hus tågsläpp i lokstallarna. Ångloket 3037 kommer att påeldas under dagen med start kl. 10.00. Visningar, fotoutställning och tipspromenad mm. Tåget körs mellan Skara station och Vilan under dagen.
Arrangör: Skara-Lundsbrunn Järnvägar

Lördag 13 maj

Arbetslivsmuseernas dag. Mässa i Vilanhallen, Skara. Känn doften av tjära, hampa och lin. Yrkesparad, barnaktiviteter, hantverk, mat och fika. Åk med museitåg eller brandbil, slå rep, gå på skattjakt eller gör din egen kvarnsten i lera. Lyssna till en stadig tändkulemotor eller berättelser från en svunnen tid och träffa sanna entusiaster.
Öppettider mässan 11-16

HITTA till oss

Södra Kyrkogatan 2, 532 88 Skara